Околоочна зона при мъжа

Какъв е проблема

Тъй като мъжът принципно има по-плътна кожа, водещи признаци в процесите на стареене на околоочната зона са загубата на еластичност на кожата, както и значителното намаляване на мастната тъкан, която разделя кожата от подлежащия мускул. Така кръвоносните съдове, разположение върху мускула, започват да прозират и заедно с натрупаните в рамките на стареенето пигментации обуславят т.нар. сенки под очите. По сходен начин, намаляването на костната упора (очните отвори се разширяват с напредване на възрастта) и „разхлабването“ на околоочната мускулатура водят до образуването на „торбички“. На последно място, мастната тъкан зад околоочната мускулатура може да пролабира (да провисне) и увеличи обема на „торбичките“. Как стареем

Какво е нашето решение

След подробен тъканен и функционален анализ на индивидуалната специфика на околочната зона в Regenics Medical изработваме детайлен план за възстановяването на интегритета и функционалността на тази зона. Планът базира на индивидуалното таргетиране на механизмите на стареене, а именно загуба на тъканна плътност, загуба на еластичност, загуба на структурна подпора, загуба на мастна тъкан, натрупване на „старчески“ пигменти.

Предимства на нашия метод

В Regenics Medical следваме физиологичните принципи, на които функционира човешкото тяло. Познавайки механизмите на стареене на тъканите, които индивидуално имат различна тежест в този процес, съответно индивидуално се подбират терапиите така, че да отговорят с необходимата степен на загубата на съответната клетъчна и тъканна функция.

За възстановяване на околоочната зона се използва уникална комбинация от растежни фактори в различни формулировки (endoret™), светлинна терапия с различна комбинация от хромофорни (трансмитиращи) фотонната енергия вещества (Fletech™), студена атмосферна плазма (PlasmaOne™).

Методиката на д-р Царибашев и Regenics Medical следва физиологията на тялото, което е първостепенно предимство пред всички останали методи и технологии. Следвайки телесните принципи, не могат да се очакват сериозни странични ефекти. С това технологиите могат да бъдат разгледани като сигурни. Друго значително предимство, което по-долу ще бъде упоменато като „недостатък“ е постепенността на положителните промени. С други думи свежестта и добрия външен вид се увеличават от ден на ден, без да „личи“ външната намеса, защото тя всъщност е намеса от вътре.

Важно е да се подчертае неинвазивния или минимално инвазивния характер на терапиите.

Тъй като технологиите използват собствените регенеративни ресурси на пациента, не съществува възможност за свръхкорекция, трайна асиметрия и др. характерни напр. за хиалуронови филъри странични ефекти

Недостатъци на нашия метод

Основен „недостатък“, който по-горе е отличително предимство на методиката, е постепенността на настъпване на положителните промени. Съответно освежаването, стягането и уплътняването на тъканите ще се изгражда постепенно в продължение на седмици и външния вид се очаква да става все по-добър с всеки изминал ден.

Тъй като методът базира на собствените възстановителни процеси в човешкото тяло, може да има известен възстановителен период  с леки отоци, подуване и леко зачервяване в продължение на 2-3 дни (в редки случаи до седмица). Тези ефекти изчезват спонтанно и не се нуждаят от специални грижи или интервенции

Времетраене на терапиите

В засивимост от прилаганата технология или комбинацията от тях една терапия може да трае между 30 минути и 2 часа. В случай, че има възможност отделните терапии да бъдат насложени една след друга в един и същи ден (напр. за постигане на по-бърз ефект), тогава времето на престой се удължава съответно.

Нежелани реакции

Тъй като технологиите използват собствените ресурси на пациента, не съществува възможност за свръхкорекция, трайна асиметрия и др. характерни напр. за хиалуроновите филъри странични ефекти. Възможните странични ефекти обуславят възможността за време за възстановяване *ЛИНК КЪМ НЕГО. Преходните леки оток, зачервяване и подуване (endoret™) са всъщност ЖЕЛАНИ реакции, тъй като през тях минават естествените възстановителни процеси на човешкото тяло. Възможния лек „тен“ след употребата на Fletech™, както и възможното леко зачервяване след употребата на PlasmaOne™ представляват по-скоро желани реакции, т.е. биологично правилния отговор на тъканите подложени на третиране.

Време за възстановяване

Тъй като методът на д-р Царибашев за тъканно възстановяване базира върху собствените възстановителни процеси в човешкото тяло, може да има известен възстановителен период след терапията със собствена плазма (endoret™) – леки отоци и подуване в продължение на 2-3 дни (в редки случаи до една седмица) и преходно леко зачервяване (няколко часа), както и леки болки в следствие на минимално инвазивната терапия. Тези ефекти изчезват спонтанно и не се нуждаят от специални грижи или интервенции. Терапията със светлина Fletech™ може да доведе до лек тен, който е преходен. Тук не става дума за „загар“ вследствие на UV лъчи, тъй като Fletech работи с високо фокусирана синя LED светлина.