терапии за околоочен контур

Как старее околоочната зона

Описвайки промените в кожата около очите на жените с възрастта, трябва да знаем, че те са свързани с няколко ключови фактора. Първо, кожата става по-тънка и губи своята еластичност и хидратация, което е резултат от намаляването на нивата на хормоните. Това води до по-видими кръвоносни съдове и сенки под очите.

Също така, с годините се променя и костната структура, като очните отвори се разширяват, а мускулите около очите слабеят, което допринася за появата на така наречените „торбички“. Подкожната мастна тъкан също може да провисне, което увеличава видимостта на „торбичките“. Всички тези процеси правят лицето да изглежда по-уморено с времето.  Ето и самите промени, които протичат:

Биологично подмладяване на околоочната зона

В Regenics Medical провеждаме изчерпателен анализ на тъканите и функциите на зоната около очите на всеки пациент. След този анализ разработваме персонализиран план за възстановяване на здравето и функциите на тази област, като отдаваме специално внимание на специфичните нужди на жените и техните процеси на стареене. Нашите планове се фокусират върху индивидуалните механизми на стареене, които са характерни за жените, като загубата на плътност и хидратация в тъканите, както и намаляването на структурната подкрепа и мастната тъкан, мастна тъкан, натрупване на „старчески“ пигменти водещи до трайно уморен външен вид.

щадящ подход за възстановяване на околоочната зона

В Regenics Medical следваме физиологичните принципи, на които функционира човешкото тяло. Познавайки механизмите на стареене на тъканите, с различна тежест в този процес, индивидуално се подбират терапиите така, че да отговорят с необходимата степен на загубата на съответната клетъчна и тъканна функция.

За възстановяване на околоочната зона се използва уникална комбинация от растежни фактори в различни формулировки (endoret™), светлинна терапия с различна комбинация от хромофорни (трансмитиращи) фотонната енергия вещества (Fletech™), студена атмосферна плазма (PlasmaOne™).

Методиката на д-р Царибашев следва физиологията на тялото, което дава холистичен подход и е първостепенно предимство пред други методи и технологии. Следвайки телесните принципи, не могат да се очакват сериозни странични ефекти. Това прави технологиите сигурни. Друго значително предимство е постепенността на положителните промени. С други думи свежестта и добрия външен вид се увеличават от ден на ден, без да „личи“ външната намеса, защото тя всъщност е намеса от вътре.

Важно е да се подчертае неинвазивния или минимално инвазивния характер на терапиите.

Тъй като технологиите използват собствените ресурси на пациента, не съществува възможност за свръхкорекция, трайна асиметрия и др. характерни например за хиалуроновите филъри странични ефекти. Възможните странични ефекти обуславят възможността за време за възстановяване. Преходните леки оток, зачервяване и подуване (endoret™) са всъщност ЖЕЛАНИ реакции, тъй като през тях минават естествените възстановителни процеси на човешкото тяло. Възможния лек „тен“ след употребата на Fletech™, както и възможното леко зачервяване след употребата на PlasmaOne™ представляват по-скоро желани реакции, т.е. биологично правилния отговор на тъканите подложени на третиране.

Времетраене на терапиите

В зависимост от прилаганата технология или комбинацията от тях една терапия може да трае между 30 минути и 2 часа. В случай, че има възможност отделните терапии да бъдат насложени една след друга в един и същи ден (например за постигане на по-бърз ефект), тогава времето на престой се удължава.

Време за възстановяване

Поради факта, че методът на д-р Царибашев за тъканно възстановяване използва собствените възстановителни процеси на човешкото тяло, може да се очаква известен период на възстановяване след терапията със собствена плазма (endoret™)Това може да включва леки отоци и подуване за период от 2 до 3 дни (рядко до една седмица) и временно леко зачервяване за няколко часа. Също така, може да се появят леки болки в резултат на минимално инвазивната терапия. Тези ефекти обикновено изчезват самостоятелно и не изискват специални грижи или интервенции. Светлинната терапия  Fletech™ може да доведе до лек тен, който е преходен. Важно е да се отбележи, че този тен не е резултат от „загар“ вследствие на UV лъчи, тъй като Fletech използва високо фокусирана синя LED светлина.

Процесът на освежаване, стягане и уплътняване на тъканите се развива с времето, обикновено през няколко седмици. Външният вид се подобрява постоянно във време.