Здравето и младостта – заложени в същността на ЖЕНАТА

Разговор за телесното и емоционалното здраве с д-р Николай Царибашев и д-р Антонина Кардашева

По случай международния ден на жената и празник на ZONTA International в неделя,  17-ти март 2024 г. в Metropolitan Hotel Sofia, Зонта Клуб София организира събитие за членове и приятели на клуба, между които и ЛидерБГ, посветено на Женското здраве.

Събитието беше открито от Катя Стоичкова, дългогодишен член на Зонта клуб София, член на Управителния съвет на клуба и член на Борда на District 30, Zonta International. Тя подчерта важността и значението на телесното и емоционалното здраве  на жената – майка, съпруга, професионалист, работодател, творец и създател за развитието и благоденствието на обществото като цяло.

Г-жа Ваня Петрова, президент на Зонта клуб София за Биениум 2022-2024, откри събитието.

Двамата лектори, д-р Антонина Кардашева – психолог, психотерапевт, национален координатор по емоционална интелигентност за България и управляващ директор на Smart Strategies Ltd., както и д-р Николай Царибашев – специалист по превантивна, регенеративна, функционална и естетична медицина и създател на Regenics Medical, обединиха професионалните си познания и лекторски умения, за да се посветят на комплексния свят на женското телесно и емционално здраве. Жената има особено важно положение в човешкото общество – тя е майка, съпруга, съветница, градителка и пазителка на семейството и нашето общество.

Събитието започна с практическо упражнение, водено от д-р Кардашева – елементарното разместване на позицията в пространството, обвързано със следването на действията на други участници и емоционалните ефекти породени от всичко това.

Над 70 участници, бяха увлечени от  двамата лектори, които заедно разгледаха спецификата на физическото и емционалното развитие, и тяхното влияние върху живота на жената. Докато настъпващите телесни промени превръщат малкото момиче в тийнеджър и в последствие в жена, психо-емоционалната адаптация е подвластна на множество физически, групово-динамични и конституционални фактори.

Д-р Кардашева разясни на слушателите психо-физиологичния модел на емоциите и говори за комплексната взаимосвързаност на четирите системи, които обуславят емоционалния живот на жената.

Двамата лектори разгледаха комплексния свят, в който жената днес живее и множеството задачи, които тя трябва да поеме в личен и обществен план.

.

Лекцията насочи погледа на гостите на Зонта Клуб София, към влиянието на състоянието на постоянен стрес върху женското здраве и възможните последствия от това състояние, което в голяма степен засяга мозъчната дейност, особено важна за жената и многобройните роли, които тя заема в личен и обществен план.

Особено внимание бе отделено на хормоналния баланс на жената. За разлика от мъжа, след периода на разцвет, сравнително рано могат да се появят пре-менопаузални влияния, които не рядко видимо бързо да доведат до промяна във външния вид. Още преди това да се случи, се наблюдават промени във фунцкионалността и присъщата за жените емоционалност.

В края на лекцията д-р Кардашева и д-р Царибашев представиха холистични концепции за дълголетието, телесното и емоционалното здраве, както и свежия облик специално отправени към жените.

Лекторите подчертаха значението на методите на регенеративната медицина при балансирането не само хормоналните нива, но и всички взаимосвързани системи, за да поддържа тялото на жената биологично младо и функционално, както и на психотерапията, която подпомага поддръжката на постигнатото балансирано състояние в дългосрочен план. Особено значение бе отдадено на физиологичната и емоционалната детоксификация, които пречат на постигането на биологичен и психо-емоционален баланс.

Специални гости на събитието бяха д-р Милева, управител на болница Токуда, Кремена Халваджиян – медиен арт директор и собственик на Клуб Once Upon A Time Библиотека, Силвия Джагарова – главен редактор на списание Banker Special, Виктория Караабова-Стоянова –  съпредседател на Съвета „Предприемачество и стартъп“ към БТПП и съосновател на Фондация „ЗА добрите примери в бизнеса“, Силвия Василева – бизнес треньор и коуч и член на Generative Mindset ILC и основател на „Лайф Проджектс“.

По традиция, Бедрос Халваджиян приложи фотографските си умения, за да улови интересни моменти от прекрасното събитие. Гостите останаха дълго след официалния край, за да дискутират с лекторите и помежду си новите интересни теми.

 

Линк: https://lider.bg/zdraveto-i-mladostta-zalozheni-v-sasthnostta-na-zhenata-razgovor-za-telesnoto-i-emoczionalnoto-zdrave-s-d-r-nikolaj-czaribashev-i-d-r-antonina-kardasheva/

Сподели:

Повече новини

Свържи се с нас