Regenics Medical и Лидер.БГ за „Лидерство в дълголетието – тайната на здравето и успеха“

По покана на Биляна Георгиева, СЕО  на Лидер.БГ, д-р Николай Царибашев от Regenics Medical сподели с приятелите и клиентите на бизнес медията, актуални новости от медицината за дълголетието.

Лидер.БГ и управляващият екип на Хотел Метрополитен, обединиха сили и създадоха приятна обстановка за над 50 личности с ръководни позиции в българското общество.

Внимание предизвика темата за последните постижения в областта на превантивната и регенеративна медицина, насочени към предпазване от заболявания, поддържане на биологичната младост и здраве, както и постигане на свеж външен вид.

Във фокус бяха теми свързани със здравето на индивиди с високи обществени и социални отговорности, както и с влиянието на хроничния стрес.

Факт е, че населението в Европа остарява. В медицината на дълголетието, старостта се разглежда като основна причина за възникването на болести.

Причината за връзката между стареенето и увеличаването на болестните състояния е свързана с изчерпването на регенеративния капацитет на организма.

Главната причина за високата смъртност е предимно наличието на хронични заболявания, произтичащи директно от процесите на стареене.

Последните статистически данни показват, че България е водеща по смъртност в Европа.

Лица с високи обществени ангажименти се изправят пред значителни натоварвания, което може да доведе до изтощение и декомпенсация на организма.

В съвременния свят, превантивната и регенеративна медицина предлагат значителни възможности за придвижване на индивидуални заболявания, защита от тях и регенериране на организма. Като пример д-р Царибашев посочи деменцията на Алцхаймер, от която все повече хора биват засегнати.

При жената, ефективната заместваща терапия с естрогени, в ранни фази, може значително да намали риска от развитие на деменция от тип Алцхаймер.

Със своите обширни познания в областта на имунологията, стволово-клетъчната медицина, превенцията и регенерацията, д-р Царибашев е разработил и непрекъснато усъвършенства иновативен метод за възстановяване, опазване и поддръжка на биологичната младост, тъканния интегритет и функционалността на организма. Този метод включва и поддържането на свеж и естествен външен вид.

Чрез своя холистичен подход Regenics Medical се грижи за цялостното здраве в съзнателния живот, при хора с натоварване, динамика, ръководни функции и високи обществени и социални отговорности.

Събитието завърши с благодарност към организатора, Биляна Георгиева, за изключителния интерес, посещаемост и безупречната организация. Д-р Царибашев изрази своята признателност, поднасяйки кошница с пролетни цветя.

Освен това, големи благодарности бяха отправени към ръководителя на медицинския център  Св. Пантелеймон, д-р Владимир Костов и неговата съпруга, Станислава Костова, за подкрепата в организацията.

Бедрос Халваджян за професионалното фотографско отразяване на събитието, получи заслужена признателност.

Дискусиите на здравни теми и интересните разговори продължиха в неформално в уют и вкусни деликатеси, поднесени от екипа на Хотел Метрополитен.

Сподели:

Повече новини

Свържи се с нас